General News & Announcements

KUALA LUMPUR AMBASSADOR PROGRAMME (KLAP) IS NOW OPEN!

KUALA LUMPUR AMBASSADOR PROGRAMME (KLAP) IS NOW OPEN!

by Admin User -
Number of replies: 0


Adalah dimaklumkan bahawa, Program Duta Pelancongan Kuala Lumpur (KLAP) telah dilancarkan pada 17 Disember 2014 oleh bekas Datuk Bandar, YBhg. Datuk Seri Hj. Ahmad Phesal bin Hj. Talib bersama 40 duta yang terlibat dari 16 Disember 2014 sehingga 31 Mac 2015. Program ini juga adalah salah satu inisiatif yang berasal dari Kuala Lumpur Pelancongan Pelan Induk 2015-2025 di bawah penduduk Initiative10.6- Empower. Peranan duta yang dilantik adalah untuk berkongsi maklumat yang tepat secara profesional, tepat dan mesra kepada pelbagai jenis pelancong, meningkatkan pengalaman pelancong melalui pengetahuan dan tafsiran tempatan khusus dan yang utamanya untuk mewakili Kuala Lumpur dalam mempromosikan peluang pelancongan tempatan dan serantau dan sifat-sifatnya dengan cara yang positif.


Para sukarelawan yang mesra dan mudah didekati akan ditempatkan di kawasan-kawasan pelancongan yang telah dikenal pasti di sekitar Kuala Lumpur dan akan membantu pelancong dengan maklumat mengenai tarikan, arahan am, acara, pilihan tempat makan, dan memberikan pilihan yang sesuai untuk tempat-tempat untuk melawat. Lokasi yang dipilih semasa bagi tahun 2016 adalah Kawasan Bukit Bintang, Dataran Merdeka, Taman KLCC dan Petaling Street / Kasturi Walk. Sebagai balasan kepada duta yang terlibat, mereka akan diberikan :

 

·        RM 50 elaun perjalanan setiap giliran. (1 shift = 4 jam)

·        kit Duta

·        Kad Pengenalan.

·    Peluang untuk mengambil bahagian dalam acara-acara pelancongan dan festival.

Mahasiswa yang berminat bolehlah menghantar resume dan borang pendaftaran selesai (seperti di lampiran) dialamat e-mel ruwaida.kltb@gmail.com.

Borang lampiran & rujukan